Monday, 11 July 2016

Off the shoulder dress


Тоя сезон едно е ясно - раменете трябва да са заголени. Това нямаш ли off the shoulder нещо си, все едно си изостанал в миналия век. Дизайнерите искат да ни убедят, че и зимата трябва да ходим така, само дето якета със заголени рамене не са измислили още, пък може и това да му е хрумнало на някого, знам ли, ама пък за друго са се сетили - якето се разкопчава и смъква надолу, така че раменете остават заголени... Да се върнем на лятото, че за тоя сезон поне тенденцията изглежда някак в тон с него. Ето го и моят вариант на заголените рамена - DIY рокля, изработването на която отнема точно 30 минути (+ още час-два, ако наоколо имате дете, което пръска поне 20 пъти карфиците) и която струва около 5лв. Необходимо е само парче плат с дължина колкото искате да е дълга роклята/туниката/потникът (на мен ми стигна 1м) и ширина 1,50м (колкото е стандартната на платовете). Зашивате плата от единия край (на другия той си е на гънка), в горния край подгъвате навътре и правите тунел, в който се промушва ластик, а в долния  подгъвате навътре и изминавате подгъва. Промушвате ластика в горния край, зашивате краищата му и готово, оказвате се с рокля, която моите мъже нарекоха "пола за дебели лелички, облечена като рокля, ужасна". :D И тъй като това лято, а и идните сезони, и без панделки, сложени къде ли не, няма да мине, накрая, след 30-минутната изработка, ако не ви домързи, зашивате и 4 лентички в горния край на роклята, които завързвате на панделки около ръцете. Идеалната лятна дреха, само не и във ветровито време, предупреждавам, иначе се оказвате със снимки (или гледка за околните, или и двете) ала Мерилин Монро на една от най-известните ѝ снимки. Ама тия снимки мисля да си ги оставя за семейния архив... 
Личи ли си каква музика слушаме у дома? (снимка 4 подсказва най-много ;) ) Време беше и Митко да започнем да го обработваме. :-) 

на мен: рокля DIY (подобна тук) // сандали H&M (подобни тук) // очила H&M (тук
на Митко: тениска Mango (тук) // дънки Old Navy (подобни тук) // кецове H&M (подобни тук) // Apple iPod shuffle (тук)2 comments:

 1. Разкошни сте! Мама и аз винаги са ми тооолкова сладки! Преди време страшно много следях блога ти... може би преди 3-4 години (още преди дори моя да създам) и много се радвам, че отново го преоткрих!

  www.gamesoffashion.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Много мили думи, искрено ме зарадва, Преслава. :-) Благодаря ти. :*

   Delete