Saturday 8 January 2011

Ред е на кожената пола


След панталона от оранжева кожа, дойде и редът на полата. Мислих и премислях, каква точно да е тя - къса, или не толкова къса, с плоха, или с цепки, тип балон, или клош, и накрая се спрях на възможно най-лесния вариант - права с ластик в кръста. И при все, че избрах най-лесния вариант, я обърках още при кроенето. Направих я толкова тясна, че изобщо не успях да се вмъкна в нея. Доста подцених размерите си, а и уж лесния модел. Не спазих правилото "Два пъти мери, един път режи". За да я уголемя вмъкнах две парчета плат и така превърнах дефекта в ефект. Точно тези парчета, изглеждат като кантове на полата. А какво направих от остатъчните парчета плат, ще видите още следващата седмица.
P.S. Така и не рискувах да променя коренно прическата си, просто я скъсих с няколко сантиметра. Май остарявам. :-)


 блуза DIY // пола DIY

3 comments:

  1. Отново щестица от тотото и с това твое изпълнение. Не знам колко трудно се крои кожа и какви грешки си допуснала, но аз не виждам нищо, освен една страхотна пола. ;)

    ReplyDelete
  2. Няма грешка! :}

    Беше ме питала за циповете на авиаторското яке - в Пловдив има едни братя близнаци, не знам как успяват, но имат от пиле мляко (но в свръх ограничено количество) :}

    ReplyDelete
  3. Благодаря ви и за милите думи и за инфото относно циповете.Ако ми потрябва нещо наистина специално, ще знам от кого да потърся по-точни координати на близнаците:-)

    ReplyDelete