Tuesday 1 July 2014

Гръцко синьо


Преди 2 години попаднах на няколко снимки на плаж, за който нямах никаква представа кой е и къде точно се намира. Знаех само, че искам да отида там. Чистотата, красотата, спокойствието, сините, много сините нюанси на морето, дърветата, които бяха на самия плаж, а и фактът, че не изглеждаше пренаселено, ме грабнаха веднага. И тази година, случайно или не, планирайки почивка на море, попаднах на информация за това място. Останалото е ясно - резервация в хотел и заминаване. Хотелът - такъв, който е далеч от представата за хотели като по нашето Черноморие, тип безброй етажна, много грозна сграда, в незнайно какъв точно кичозен стил, шумно, пренаселено и претрупано, във всеки един смисъл. Хотелът - двуетажна, бяла сграда, с оформени като отделни къщички апартаменти, апартаменти, до стъпалата към които имаше не две липи, а маслинови дръвчета, лимони, портокали, както и много красиви цъфнали храсти. Гледката от терасата - пред теб море, зад теб планина с гора...

Ситония, Халкидики, Гърция

Един от любимите ми плажове,...
...с невероятно фин пясък и...
...чудновати морски растения.
Другият ми любим плаж - полуостровче само за зас, с резервирано място под борчето Единственото, което разваля красивата гледка, е нашият багаж, ама кой да се сети да го махне поне за снимката. :-)
Нашето полуостровче, гледано от водата.
Почти необитаемите плажове като този са безброй, само стигането до тях е приключение - около час офроуд, съчетан с ходене пеш, и това при температура около 30 градуса. Все фактори, които нас не ни спират. Дори и счупването на колата не ни спря. :-) 
Един плаж само за нас,...
...плаж, на който намерих отново любимите си камъчета-сърца. Най-красивото сърце, което съм намирала досега!
Море, а в далечината планина - Атон.
 Крайбрежно заведение с акценти в любимото ми синьо.

2 comments:

  1. О, прекрасни снимки! Ситония има едни от най-красивите плажове <3
    Личен фаворит - Kavourotripes (Orange beach) на Източната част

    ReplyDelete
  2. Eх, точно този плаж сме го пропуснали! Другата година пак там, за да поправим пропуска. :-)

    ReplyDelete