Friday 14 March 2014

Кожена чанта тип хартиена торба


След дъъъъълго носене на чантата, бежовата кожа съвсем се захаби, за което, разбира се, влияние оказа и ниското и качесто. Много ниското и качество. И тъй като в черната кожа имаше още живот, реших от нея да направя нова чанта тип хартиена торба. 

Необходимите материали:
- парче кожа
- синджир
- 2 магнитни закопчалки
- 2 капси
Стъпките за изработване:


1.Ушиване на торба - ако се използва едно парче кожа, то ще има само два странични шева, а на дъното ще е прегъвката на плата. В моя случай използвах 2 парчета, така че има 3 шева. Като размери - височината на торбата е почти два пъти по-голяма от дъното.

2. Оформяне на дъното - ъглите се ушиват по показания начин. Това, ако искате на лицето да изглежда по този начин:


Ако не желаете оформено дъно, то пропускате стъпка две и скъсявате времето за ушиване. :-)

3. Маркиране местата на магнитните закопчалки. Най-точно става по този начин:


Нагъване на горния край, така, както ще изглежда той в готов вид.


4.Поставяне на магнитите. Да се внимава за мястото - едната им част е на предната част на чантата, а другата е на обратната страна на чантата.


5. Поставяне на капсите, през които ще се промуши синджирът. Най-точно отбелязването на тяхното място става като се закопчее чантата. Мястото им е на прегъвката, близо до страничния шев.


6. Промушване на синджира през капсите. И отново - крайният/началният резултат.

Успех с творенето! :-)

Indiqnica

2 comments:

  1. Хубава чанта :-). Много даже :-) Аз много се затруднявам така, от воле, да го кажем - не е ли там кройка, инструкции.. акъла ми почва да цикли много.
    А в тая сладка чантичка как успяваш да побереш всичко?

    ReplyDelete
  2. Привет, Lita! :-)
    Благодаря ти за хубавите думи! :-) В случая кройка нямаше, и стана лесно, но обикновено използвам такава, защото и на мен ми е малко трудно без кройка. Колко ли платове съм изхабила в опити да се получи нещо сполучливо! Не, че не съм имала и несполучливи опити, дори и с кройка. ;) В тая чанта тип портмоне не събирам нищо, ама се радвам като съм с нея, защото и да искам не бих могла да я натъпча, както става обикновено с големите чанти. ;)

    ReplyDelete